För er som inte varit med förr..Calcotada är att umgås utomhus, göra en härlig brasa och medans lågorna står som högst, slänga på ett hundratal (eller helst fler), färska, goda calcots, en slags blanding mellan färsklök och purjo...eller hur man nu skall beskriva dem?! GODA är de i allafall! Doppas i en urgod sås gjord på bl a ñora, (röd pepparfrukt som inte är stark), finhackad sötmandel, vitlök, olja, vinäger, tomater, salt..
Man blir SVART och KLADDIG men det är det som är halva grejen..Finns speciella calcots-masias, där restaurangen, oftast i någon by, erbjuder en meny med Calcots, carn a la brasa (grillat kött och korvar), vin osv. Oftast får man dessutom haklapp!! och ibland till och med plasthandskar...men det är inget för oss som gillar mer genuina calcotadas där man verkligen blir svart, kladdig och luktar som en varmrökt böckling!
Man blir SVART och KLADDIG men det är det som är halva grejen..Finns speciella calcots-masias, där restaurangen, oftast i någon by, erbjuder en meny med Calcots, carn a la brasa (grillat kött och korvar), vin osv. Oftast får man dessutom haklapp!! och ibland till och med plasthandskar...men det är inget för oss som gillar mer genuina calcotadas där man verkligen blir svart, kladdig och luktar som en varmrökt böckling!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar